вівторок, 14 листопада 2017 р.

Просвітницький квест "Я – учасник дорожнього руху"

14 листопада у рамках десятиліття дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху та у зв’язку із проведенням Тижня безпеки дорожнього руху у школі було організовано просвітницький квест «Я учасник – дорожнього руху» для учнів 5-их класів. Мета заходу: повторити, узагальнити та систематизувати знання учнів про правила дорожнього руху та дорожні знаки; знаходити і виправляти помилки дітей в життєвих ситуаціях; мобілізувати пам'ять учнів та швидкість реакції; розвивати бажання йти до своєї мети, творення умов, що сприяють закріпленню дружніх відносин в учнівському колективі; розвиток уяви, винахідливості; виховання поваги один до одного, почуття відповідальності.
Квест організувала шкільна бібліотека спільно із вчителем основ здоров’я Смолярською М.С. та учнівським самоврядуванням, а саме - учнями 8-В класу. У грі взяли участь 5 команд, які переміщалися від станції до станції та виконували різноманітні завдання.
ØЗупинка «Співоча». Команди співали пісню або розказували вірш, пов’язаний з темою дорожнього руху.
ØЗупинка «Малювальна». Команди отримали завдання – намалювати дорожній знак «Пішохідний перехід».
ØЗупинка «Ситуація». Командам було запропоновано розглянути  малюнок та вказати на яких фрагментах малюнку можливі небезпеки.
ØЗупинка «Пасажир, пішохід, велосипедист». Команди мали дати відповіді на запитання.
ØЗупинка «Кросворд». Командам було запропоновано знайти слова, зашифровані в таблиці.
ØЗупинка «Дорожній знак». Командам було продемонстровано 3 дорожні знаки. Учні мали правильно їх назвати.
  Надіємось, що учасники не просто змагалися, а вчилися дотримуватись правил дорожнього руху, правил переходу доріг і тепер кожен із них буде найдисциплінованішим пішоходом. Дякуюємо усім за участь!




Немає коментарів:

Дописати коментар