пʼятницю, 3 грудня 2021 р.

Книжкові новинки - 2021

Приємна новина для книголюбів! Наша бібліотека отримала нові книжки. Усі видання актуальні та якісні. Кожен, навіть найвибагливіший читач, знайде для себе щось цікавеньке, адже отримані книги дуже різні за жанровою та тематичною направленістю. Серед нового надходження – література, яку використовують у шкільній програмі «Україна дивує», «Захопливий світ біології», «Унікальні сторінки географії», «Тварини лікують» тощо. Приходьте! Читайте! Насолоджуйтеся та здобувайте нові знання!

 


«Україна дивує» - у цій книжці розповідається про 100 кращих куточків України, визначні пам'ятки архітектури та природи, їх історію. Нариси чудово ілюструють дивовижне розмаїття України та яскраво описують її історію від сивої давнини до сьогодення. Книжка заохочує до більш детального вивчення історії країни.

  

«Фізичні явища навколо нас» - посібник у захопливій формі знайомить із фізичними явищами та законами. Пропоновані досліди обов'язково зацікавлять кожного, хто хоче пізнати світ навколо себе. Читайте, проводьте експерименти, спостерігайте, як працюють закони фізики в природі.

 

 «Тварини лікують» - книга про те, як тварини допомагають у лікуванні й реабілітації після хвороб і травм. Що корисного для медицини можуть запропонувати плоскі хробаки, павуки чи жаби? Відповіді на ці та подібні питання містяться в посібнику. А також у ньому багато цікавих досліджень - спостережень, експериментів, експедицій, що допоможуть краще зрозуміти особливості будови, поведінки та співіснування тварин у живій природі. І всі вони можуть бути реалізовані в побутових умовах і не потребують складного наукового обладнання.

  

«Унікальні сторінки географії» - у посібнику наведено історії про відкриття різних географічних об'єктів, цікаві факти з різних розділів георафії, деякі факти щодо природних явищ із наукавим обгрунтуванням, інструкції для виконання експериментів.Він стане в нагоді для урізноманітнення навчального процесу, а також для підготовки до предметних тижнів, географічних свят, конкурсів тощо.

 

«Захопливий світ біології» - у посібнику розкриті теми з росту й життяєдіяльності мікробів, рослин та грибів, а також закономірності впливу навколишнього середовища на організми та особливості й значення взаємодій організмів між собою. Навіщо рослинам вода? За яких умов фотосинтез відбувається найефективніше? Від чого залежить пухкість хлібу? Чому гриби ростуть поруч із рослинами? Для пошуку відповідей на ці та інші запитання читачам і читачкам запропоновані описи численних досліджень, експериментів, спостережень, моделювань.

 

«Математика навколо нас» - видання покликане допомогти читачеві поглянути уважно навкруги, зрозуміти, що математика дійсно навколо нас. У посібнику запропоновано логічні задачі, математичні ігри й фокуси, подано необхідні теоретичні відомості, наведено цікаві факти з історії математики. 


«Антологія. Казка в шкільном курсі літератури» - посібник містить українські народні казки та казки українських письменників, казки народів світу та казки представників етнічних спільнот, які проживають на території України. Словнички, наведені на сторінках книги, пояснюють маловідомі чи алектні слова у творах, а також розкривають символізм окремих елементів казок у різних культурних традиціях.

Немає коментарів:

Дописати коментар