вівторок, 15 грудня 2015 р.

Засідання шкільних бібліотекарів

15 грудня 2015 року на базі ТСШ №5 відбулося кущове засідання шкільних бібліотекарів (масив Центр, Дружба) на тему: «Використання ІКТ в шкільній бібліотеці як засіб оптимізації роботи бібліотекаря». Засідання відкрила заступник директора з навчально-виховної роботи Андрющенко Тетяна Юріївна:
Було обговорено такі питання:
1. Шкільна бібліотека як інформаційний центр навчального закладу (Кульчицька О.М., методист ТКМЦНОІМ, Ясьончик О.З., завбібліотекою ЗОШ №4):

2. Інформаційні можливості цифрових продуктів бібліотеки :
2.1 Використання ІКТ в шкільній бібліотеці як засіб оптимізації роботи шкільного бібліотекаря (Ткачук Л.М., завбібліотекою ТСШ №5):
2.2. Бібліотечний блог як потужний інструмент заохочення читання, просування ідей та інформації (Поврозник Р.А., бібліотекар ТСШ№5):
Практична частина засідання – створення бібліотечного блогу. Кожен з присутніх мав змогу відчути себе блогером та опублікувати свій перший допис:



Інформатизація бібліотек на практиці — це нові можливості в обслуговуванні читачів і абонентів, забезпечення доступності фонду, збереження каталогів, вивільнення співробітників від ряду рутинних робіт по підготовці картотек, видань, списків, замовлень, листів, звітної документації тощо. А головне — максимальне використання світової скарбниці знань, забезпечення можливостей виходу в інформаційний простір для задоволення на сучасному рівні потреб користувачів Ці завдання можливо вирішити лише за умови активного використання прогресивних інформаційних технологій на базі мережевої інтеграції інформаційних ресурсів.
Бажаємо  всім творчої наснаги та успіхів у благородній бібліотечній справі!

Немає коментарів:

Дописати коментар